Wim Bart Knol

Op het moment dat ik besefte dat we al ruim twintig jaar met veel plezier in de Vruchtenbuurt wonen, kwam het gevoel om wat terug te doen voor de buurt regelmatig in mijn gedachten langs. Dagelijks genieten we van onze straat, halen twee keer per week de boodschappen in de wijk en geregeld bloemen en dvd’s binnen een paar honderd meter van ons huis. Meerdere malen per week wandelen we door de Bosjes van Pex naar de duinen en het strand en zitten in de zomer vaak te genieten van een glas wijn bij een strandtent. Vele geluksmomenten.

Om dat gevoel een plaats te geven, ben ik sinds een paar jaar straatvertegenwoordiger van de Mandarijnstraat. Het Wijkberaad Vruchtenbuurt is een van de wijkverenigingen in Den Haag met een trouwe groep straatvertegenwoordigers.  Als straatvertegenwoordigers komen we een paar keer per jaar bijeen. We bespreken buurtzaken en af en toe luisteren we naar een gastspreker, zoals de wijkagent, iemand van Stadsbeheer of de voorzitter van de korfbalvereniging Achilles, die iets komen vertellen over hun werkzaamheden voor de wijk. Zo proberen we samen te zorgen dat de Vruchtenbuurt de “gezelligste buurt van Nederland” blijft, zoals de Croma-reclame ons in de vorige eeuw al leerde.

Toen begin dit jaar de vacature van coördinator straatvertegenwoordigers vrij kwam, twijfelde ik. Het is naast werk en hobby’s vaak best lastig om voldoende tijd te vinden om vrijwilligerswerk op een goede manier uit te voeren. En als je zoiets doet, moet je het goed doen. Na enig overleg thuis en met het Wijkberaad, heb ik toch besloten de stap te wagen. De positieve energie die de Vruchtenbuurt ons in de afgelopen twintig jaar heeft gegeven, is meer dan voldoende om daarvan wat terug te geven.

Inmiddels hebben we weer een bijeenkomst gehad voor alle straatvertegenwoordigers. We proberen samen en op een gezellige manier plannente maken voor de komende jaren. In de komende edities van de VruchtenPers zullen we proberen hierover wat meer te vertellen.

Als u vragen aan ons heeft, kunt u me altijd mailen. Iedereen krijgt antwoord. We geloven heel erg in samen.

Wim Bart Knol

e-mailadres: sdv@wijkberaad-vruchtenbuurt.nl
bellen (eigen nummer): 06-27555468 of het algemene nummer van het wijkberaad: 070-32321930.

Over de schrijver

Wim is bestuursvoorzitter van de Stichting Wijkberaad Vruchtenbuurt. Hij overziet als voorzitter het geheel van de projecten. Daarnaast is hij accounthouder voor de digitale muurkrant en hoofdredacteur van VruchtenMail en VruchtenPers.