Wethouder Smit opent buurtstalling in Sinaasappelstraat

Wethouder Peter Smit (Verkeer) heeft maandag 8 april een nieuwe buurtstalling in de Sinaasappelstraat geopend. Initiatiefnemer Hans Oostrum maakte gebruik van de gemeentelijke subsidieregeling om zijn voormalige fotostudio om te bouwen tot buurtstalling. In deze stalling is plaats voor 60 fietsen. De meeste plekken zijn inmiddels verhuurd.

sinaasappelstr-77

In veel woonwijken is een grote vraag naar goede en veilige plekken om je fiets te stallen. De gemeente Den Haag ondersteunt daarom initiatieven voor buurtstallingen, door subsidie beschikbaar te stellen. In totaal is er 500.000 euro subsidie beschikbaar. Inmiddels zijn er 17 buurtstallingen die gebruik hebben gemaakt van de subsidieregeling. De regeling loopt tot 1 juli 2013.

Wie een buurtstalling wil openen, komt in aanmerking voor subsidie voor bijvoorbeeld fietsenrekken, een elektrisch slot en een tegemoetkoming voor kleine verbouwingen. De subsidie is maximaal 400 euro per fietsplek in de stalling, met een maximum van 40.000 euro per buurtstalling.

Meer informatie en het aanvraagformulier voor subsidie: www.denhaag.nl/fietsen

Over Wim F. Abbenhuis

Wim is bestuursvoorzitter van de Stichting Wijkberaad Vruchtenbuurt. Daarnaast is hij accounthouder voor de digitale muurkrant en hoofdredacteur van VruchtenMail en VruchtenPers.