Uktuktuk.nl: wat is er in Den Haag te doen met je uk?

Uktuktuk is sinds 21 juni live in Den Haag! Vanaf nu kunnen ook Haagse ouders geïnspireerd worden om lekker naar buiten te gaan met hun spruiten! Als jonge ouders herontdek je je stad en Uktuktuk helpt daarbij: ouders zullen verbaasd zijn over de hoeveelheid speeltuinen, culturele instellingen, festivals en leuke restaurants en er vaker op uit gaan met de kleintjes en andere ouders ontmoeten. Na een succesvolle lancering in Rotterdam in juli 2012 is Uktuktuk in november 2012 gelanceerd in Amsterdam.

Ukketuk

Gestart door twee ouders van jonge kids die gewoonweg de informatie mistten
Uktuktuk is gestart door twee jonge, Rotterdame ouders die zich verbaasden dat zij nergens volledige gebiedsgerichte informatie kregen waar zij met hun kleintjes naar toe konden. Zij wilden lekker naar buiten met hun spruiten, maar dan moet je wel weten waar je naartoe kunt! Uktuktuk brengt inspiratie en laat ouders zich verbazen wat er allemaal te doen is in de stad! Op Uktuktuk.nl treffen ouders onder meer restaurants, zwembaden, speeltuinen en speelplekken, kinderboerderijen, parken en bossen, maar ook winkels gericht op jonge of aankomende ouders. Daarbij bieden we duidelijke informatie over bijvoorbeeld de aanwezigheid van een verschoontafel, toegankelijkheid met kinderwagens of de beschikbaarheid van een parkeergelegenheid in de buurt.

Een échte “voor en door” ouders website
Onderzoek heeft aangetoond dat ruim 63% van moeders uitsluitend vertrouwt op het oordeel van andere moeders en haar handelen hier op baseert. Deze groep wisselt daarom onderling meer kennis uit dan wie ook ook (bron: http://www.kellerfay.com/insights/the-power-of-mom-wom/)). Uktuktuk voorziet in deze sterke behoefte aan betrouwbare informatie en deling van kennis. Bezoekers kunnen niet alleen relevante informatie raadplegen, maar ook zelf reviews achterlaten en nieuwe lokaties en evenementen aanmelden.

Livegang Den Haag – vraag aan de gemeente
Uktuktuk kiest voor volledigheid en betrouwbaarheid. Dat betekent dat ook alle gratis lokaties aan Uktuktuk worden toegevoegd en dat wij alle informatie controleren op betrouwbaarheid. Dat levert geen goed verdienmodel op, maar is daardoor des te waardevoller voor de ouders en daar doen we het voor. Twee mama’s in Den Haag, Oedske Osinga uit de Bloemenbuurt, en Angelique de Graav uit Wateringsveld, zullen het komende jaar Den Haag uitpluizen met hun kids en hun adresjes, evenementen en ervaringen delen. De gemeente kan ons ondersteunen door te helpen met free publicity, ondersteuning van ons persbericht en hopelijk wil de wethouder ons initiatief steunen. In het vervolg zullen wij ook onze data delen, want wij weten onze doelgroep goed te benaderen en kennen straks jullie stad via de ogen en oren van al die ouders in de stad!

Over Wim F. Abbenhuis

Wim is bestuursvoorzitter van de Stichting Wijkberaad Vruchtenbuurt. Hij overziet als voorzitter het geheel van de projecten. Daarnaast is hij accounthouder voor de digitale muurkrant en hoofdredacteur van VruchtenMail en VruchtenPers.