Meer groene gevels: help je mee?

Na het succes van Operatie Steenbreek pakken we nu blinde muren en gevels aan. Daarom zoekt team Groene Vruchtenbuurt vrijwilligers voor de actie Groene Gevels op zaterdagochtend 16 maart.

Tijdens de landelijke vrijwilligersactie NL Doet voorzien we bijvoorbeeld het wijkgebouw in de Abrikozenstraat van klimplanten. Ook pakken we andere blinde muren aan. Doe je mee?

Op zaterdagochtend 16 maart gaan we van 10.00 tot 12.30 uur met elkaar aan de slag. Wij zorgen voor koffie met wat lekkers en voor planten en materialen.

Wil je de blinde muur van jouw huis ook vergroenen, heb je tips voor ons omdat je zelf al een groene gevel hebt of wil je op 16 maart meehelpen? Super! Stuur – vrijblijvend – een mailtje naar: groen@wijkberaad-vruchtenbuurt.nl o.v.v. NL Doet.

Waarom vergroenen
Door verstening van de stad blijft de hitte in de zomer langer hangen, is er meer fijnstof in de lucht, kan regenwater niet goed weglopen en is er minder plek voor bijen, vlinders en vogels. Daarom zien we liever tuinen met gras, planten en bloemen in plaats van tegels. En zeg nou zelf: een groene tuin ziet er toch ook een stuk leuker uit?

Over Wim F. Abbenhuis

Wim is bestuursvoorzitter van de Stichting Wijkberaad Vruchtenbuurt. Hij overziet als voorzitter het geheel van de projecten. Daarnaast is hij accounthouder voor de digitale muurkrant en hoofdredacteur van VruchtenMail en VruchtenPers.