Gratis elektrische deelauto uitproberen in oktober

Het bedrijf Buurauto gaat voor een proefperiode van 1 maand een elektrische deelauto plaatsen in de Vruchtenbuurt. De proefperiode is de maand oktober en tijdens de proef zal de laadpaal op het parkeerterrein van de Groene Mient worden gebruikt. Tijdens de proef kun je de auto voor 1 of 2 dagdelen reserveren. Door gebruik te maken van het door de gemeente Den Haag gesubsidieerde introductieaanbod is dit gratis.

Hoe werkt het?

  • Meld je aan op deze pagina van de website van Buurauto: http://www.buurauto.nl/den- haag/
  • Je ontvangt van Buurauto bericht met nadere informatie, onder andere over de manier waarop je de auto reserveert en opent (met een app op je telefoon)
  • Stuur als je je bij Buurauto hebt aangemeld ook een mail met naam, adres en mobiele telefoonnummer naar deelauto@wijkberaad-vruchtenbuurt.nl.
    Tim Berkelaar houdt namens de werkgroep deelauto van de Vruchtenbuurt het contact met Buurauto over het verloop van de proef. Tevens word je dan toegevoegd aan een WhatsApp groep waarin vragen en ervaringen gedeeld kunnen worden.Hoe gaat het verder?
  • Na de proef organiseren we op donderdag 1 november een bijeenkomst met serieus geïnteresseerden om te zien of er een Buurauto groep gevormd kan worden. Het principe van Buurauto is dat de auto gedeeld wordt in een groep vaste gebruikers die elkaar kent en waarin afspraken gemaakt kunnen worden over het gebruik van de auto.
  • Als deze groep groot genoeg is, dan komt er een permanente buurauto in de Vruchtenbuurt. Een Buurauto abonnement heeft de vorm van een ‘kilometerpakket’ (kleinste pakket is op dit moment 2500km/jaar en kost €95 per maand, meer kilometers kosten €0,45 per
    kilometer); alleen de stroom komt daar bovenop, € 0,05 per kilometer. Een Buurauto is te exploiteren als er bij elkaar 20.000km/jaar wordt afgenomen. Wanneer je een abonnement neemt is dat binnen de eerste drie maanden vrij opzegbaar, daarna zit je er voor twee jaar aan vast.

Over Wim F. Abbenhuis

Wim is bestuursvoorzitter van de Stichting Wijkberaad Vruchtenbuurt. Daarnaast is hij accounthouder voor de digitale muurkrant en hoofdredacteur van VruchtenMail en VruchtenPers.