Dertigste buurtstalling in Den Haag

Met de buurtfietsenstalling in de Appelstraat telt Den Haag nu 30 buurtstallingen. De fietsenstalling is een initiatief van winkelier Ed van Neyhof. Voor de stalling heeft hij een door hem niet gebruikte opslag verbouwd. In de stalling is plaats voor 46 fietsen, 5 brommers en 5 motoren.

Wethouder Peter Smit (Verkeer) hoopt dat anderen het initiatief van Neyhof volgen: “Er is veel behoefte aan goede en veilige fietsenstallingen woonwijken. De stalling van Neyhof was bijvoorbeeld gelijk al vol. De gemeente ondersteunt buurtstallingen met een subsidie en we hopen dat er meer initiatieven komen.”

In een buurtstalling kunnen bewoners tegen een kleine maandelijkse vergoeding hun fiets stallen. Voor veel mensen is een goede en veilige plek om hun fiets te stallen een belangrijke voorwaarde om te blijven fietsen. Uit angst voor fietsendiefstal en vandalisme schaffen mensen geen nieuwe fiets aan of ze gebruiken de fiets niet of minder.

Over Wim F. Abbenhuis

Wim is bestuursvoorzitter van de Stichting Wijkberaad Vruchtenbuurt. Daarnaast is hij accounthouder voor de digitale muurkrant en hoofdredacteur van VruchtenMail en VruchtenPers.