Bent u een Parel?

Op zaterdag 29 oktober openen meer dan 40 bewoners en instellingen uit de Vogelwijk, de Bloemen-, Bomen-, Heester- en Vruchtenbuurt tussen 12.00 en 16.00 hun deuren voor geïnteresseerde wijkbewoners. Voor iedereen die nieuwsgierig is naar deze Parels en hun talent, verzamelwoede of passie(s) is er een routeboekje beschikbaar.

 

Kennismaking
Het is de derde keer dat deze route wordt georganiseerd. Veel wijkbewoners hebben al eerder kennis gemaakt met hun bijzondere medewijkbewoners. Ook dit jaar nodigen de Parels u weer van harte uit om kennis te maken met hen en hun talent, hobby of specialiteit. En naast ‘oude bekenden’, zijn er opnieuw weer veel nieuwe Parels die u kunt gaan bezoeken. Zo kunt u zich vergapen aan prachtige schilderijen van verschillende beeldende kunstenaars, mozaïeken of fantastische verzamelingen. Maar u kunt ook deelnemen aan een workshop gedichten maken, een rondleiding door het Papaverhof. De route is ook vol met muziek variërend van Klassiek tot “gouwe ouwe” en een prachtig orgelconcert. De Parels vertellen er graag meer over en er gaat beslist een wereld voor u open wanneer u alle leuke en interessante verhalen hoort die er achter zitten. 

Programma
De feestelijke opening van de Parelroute vindt plaats om 11.00 uur in Basisschool de Drie Linden. Aansluitend treden daar ‘Pareltjes’ op.  Vanaf 12.00 uur gaat de route zelf dan van start en kan men tot 16.00 uur Parels naar eigen keuze en interesse bezoeken.

Nieuwsgierig geworden?
Vanaf de 17 oktober zijn de routeboekjes verkrijgbaar bij o.a. de bibliotheek Bomenbuurt, de panden van de bewonersorganisaties en de buurtcentra van VOOR. Houd u vooral ook de website www.deparelsvan.nl in de gaten waar u de route vanaf half oktober kunt downloaden.

 

Volgend jaar zelf Parel?
De organisatie van deze route is in handen van de werkgroep Parels en Stichting Boog.

Had u ook Parel willen zijn? Dan kunt u zich alvast voor de route van 2012 aanmelden bij: René Sijnja via rsijnja@xs4all.nl

 

Over Wim F. Abbenhuis

Wim is bestuursvoorzitter van de Stichting Wijkberaad Vruchtenbuurt. Daarnaast is hij accounthouder voor de digitale muurkrant en hoofdredacteur van VruchtenMail en VruchtenPers.