Gemeente plaatst (een paar) fietstrommels

Eind vorig jaar kondigde de gemeente aan dat er in de Vruchtenbuurt 20 extra fietstrommels zouden worden geplaatst in de volgende straten: de Abrikozenstraat, de Appelstraat, de Kornoeljestraat, de Mient, de Perenstraat, de Perziklaan, de Thorbeckelaan en de Vlierboomstraat. Het heeft even geduurd maar de gemeente is nu begonnen met de plaatsing van de trommels. Er zijn inmiddels trommels geplaatst in de Abrikozenstraat (3 trommels), de Perziklaan (2 trommels) en de Thorbeckelaan (2 trommels). Het is nog niet duidelijk wanneer de rest van de fietstrommels worden geplaatst.

Een paar dingen vallen op. De fietstrommels zijn niet voorzien van fietsenrekken. Het is de vraag of dit een efficiƫnt gebruik van de fietstrommels bevordert. Verder lijken niet alle geplaatste trommels al in gebruik. In ieder geval heeft het Wijkberaad verschillende keren volledige lege trommels aangetroffen, terwijl er toch wachtlijsten voor de trommels bestaan. Het is niet duidelijk waarom de trommels nog leeg zijn.

Het Wijkberaad zal bij de gemeente navraag doen naar deze punten.

Over Wim F. Abbenhuis

Wim is bestuursvoorzitter van de Stichting Wijkberaad Vruchtenbuurt. Hij overziet als voorzitter het geheel van de projecten. Daarnaast is hij accounthouder voor de digitale muurkrant en hoofdredacteur van VruchtenMail en VruchtenPers.