Steenbreek 10 november!!

Steenbreek in de Vruchtenbuurt!
Doe 10 november mee met operatie Steenbreek
Gratis plantjes in ruil voor stenen
In de laatste Vruchtenpers deden we een oproep om Operatie Steenbreek naar de Vruchtenbuurt te halen. En dankzij enthousiaste wijkbewoners is dat gelukt! Onder het motto ‘Tegel eruit, plant erin’ ruilen wijkbewoners zaterdag 10 november stenen of tegels uit hun tuin gratis om voor plantjes. Zo maken we de Vruchtenbuurt samen groener.

Steenbreek

Wat is Operatie Steenbreek?

Operatie Steenbreek is een landelijk initiatief waarbij inwoners van Nederland via gemeenten worden aangemoedigd om de eigen tuin groener te maken met meer gras en/of planten.

Waarom is het groener maken van mijn tuin belangrijk?
Het klimaat verandert. We krijgen meer hitte in de zomer en er komen steeds meer heftige buien. Omdat het regenwater niet allemaal in een keer in het riool kan stromen, blijft het water op straat staan en kan het voor overlast zorgen. Met minder tegels en meer groen in de tuin kan het regenwater tijdens een hoosbui makkelijker in de grond zakken. Zo wordt het riool ontlast en wateroverlast voorkomen. Bovendien zorgt een groene stad voor koelte tijdens warme dagen en voor meer vlinders, bijen en vogels in de tuin. Een groene stad is prettig voor iedereen!

Hoe werkt het?

– Aanmelden kan tot 9 november 2018. Stuur daarvoor een mail met uw naam, adres en het aantal tegels of stenen dat u inlevert naar Eline Le Mair: groenevruchtenbuurt@gmail.com.
– Zaterdag 10 november levert u uw stenen en tegels in tijdens de wijkactie. De container van Operatie Steenbreek staat van 10.00 tot 14.00 uur in de Kornoeljestraat ter hoogte van Pippelingstraat.

– Voor iedere tegel of steen ontvangt u een biologisch geteeld (en bij-vriendelijk) tuinplantje dat u zelf in uw tuin plant.

Bent u zelf al begonnen met het vergroenen van uw (gevel)tuin? En heeft u de stenen op een andere manier hergebruikt (bijvoorbeeld om er een border mee te maken)? Ook dan kunt u nog meedoen.

–  Maak een foto van wat u heeft gedaan en waarop de hergebruikte tegels zichtbaar zijn.
–  Meld u aan zoals hier boven vermeld.
–  Neem de foto 10 november mee als bewijs.

Meer weten? Op de website van Duurzaam Den Haag leest u meer over Operatie Steenbreek. Of bekijk dit filmpje: https://youtu.be/mJWPI945Vbw

Wij ontmoeten u graag tijdens de actie op 10 november in de Kornoeljestraat! Team Groene Vruchtenbuurt.

Over Wim F. Abbenhuis

Wim is bestuursvoorzitter van de Stichting Wijkberaad Vruchtenbuurt. Daarnaast is hij accounthouder voor de digitale muurkrant en hoofdredacteur van VruchtenMail en VruchtenPers.