Gezocht: testers elektrisch deelauto project

Stel je voor: een groenere Vruchtenbuurt met voldoende parkeerplekken, meer leefruimte en – wie weet – zelfs ondergrondse vuilcontainers. Dat kan, als we slimmer gebruik maken van  de beschikbare ruimte. (Elektrische) deelauto’s kunnen daarbij helpen.

Buurauto
In het Regentesse, – en Valkenboskwartier maken bewoners al een tijdje gebruik van de elektrische deelauto’s van Buurauto. Daarbij vormen buurtbewoners een vaste groep die de duurzame auto’s delen, waardoor elektrisch rijden plotseling financieel bereikbaar wordt voor een grotere groep mensen en de tweede auto de deur uit kan. De komende periode wordt onderzocht of er in de Vruchtenbuurt ook interesse is.

Maak kennis met Buurauto tijdens Proef de Zomer
Tijdens het Proef de Zomer Festival – op zaterdag 30 juni van 11.00 – 18.00 uur in de Vlierboomstraat – is Buurauto aanwezig voor het beantwoorden van vragen. Bij voldoende interesse (per auto zijn er 5 a 8 deelnemers nodig) wordt een elektrische deelauto voor een proefperiode van 3 maanden in de wijk geplaatst.

Geen tijd om naar het festival te komen? Op http://www.buurauto.nl/den-haag staat meer informatie over deze vorm van autodelen. Heeft u interesse in deelname in de pilot, stuur dan uw contactgegevens naar info@wijkberaad-vruchtenbuurt onder vermelding van Interesse Buurauto. Zodra er meer bekend is over het project, zullen we u rechtstreeks benaderen.

Over Wim F. Abbenhuis

Wim is bestuursvoorzitter van de Stichting Wijkberaad Vruchtenbuurt. Hij overziet als voorzitter het geheel van de projecten. Daarnaast is hij accounthouder voor de digitale muurkrant en hoofdredacteur van VruchtenMail en VruchtenPers.