AGENDA KIDS FOR ANIMALS APRIL – JUNI 2013

De jeugdclub van de Dierenbescherming, Kids for Animals, organiseert maandelijks een educatieve activiteit voor of met dieren voor kinderen van 7 t/m 12 jaar.

Veel dierenleed ontstaat doordat mensen niet weten hoe ze met dieren moeten omgaan. Kids for Animals wil kinderen al op jonge leeftijd leren hoe ze met dieren om moeten gaan.

—————————————————————————————————————————-

AGENDA: 

Zaterdag 20 april, 13.00-14.30 uur: Vlinders spotten aan de Vliet – deelname: 5 euro

Ga met Kids for Animals mee op avontuur in een tropische vlinderjungle aan de Vliet. In de vlindertuin wonen honderden vlinders en vele vogels, vissen en schildpadden.

Deelname aan deze activiteit is 5 euro per kind. 

Zaterdag 18 mei, 11.00-12.30 uur: Speuren in Het Knaaghof – deelname: gratis

Kom speuren in Het Knaaghof. Wat valt er allemaal te leren over de knagers en konijnen die hier tijdelijk wonen? Ondermeer dat konijnen sociale dieren zijn die graag samenwonen met soortgenoten. Het Knaaghof is het asiel van Dierenbescherming Haaglanden vangt gedumpte konijnen en knaagdieren op en plaatst de dieren bij nieuwe baasjes.

Deelname aan deze activiteit is gratis. 

Zaterdag 15 juni, 11.00 – 12.30 uur: Bezoek aan biologische boerderij ’t Geertje

Ontmoet samen met Kids for Animals de 120 geiten, 22 koeien, 40 varkens, 120 kippen, 5 paarden en de vele loslopende konijnen die wonen op biologische boerderij ’t Geertje. Kinderen krijgen voorlichting over de biologische veehouderij en leren waarom de dieren het daar beter hebben dan op bij een gangbare boerderij.

Kids for Animals team Den Haag e.o. is onderdeel van Dierenbescherming Haaglanden.

De Dierenbescherming wil door middel van jeugdeducatie de aandacht en kennis voor de juiste omgang met dieren bevorderen. Er bestaan veel misverstanden over hoe je het beste voor een dier zorgt. Kids for Animals leert kinderen spelenderwijs wat dieren nodig hebben, wat ze wel en niet fijn vinden en hoe je het beste voor je dier zorgt. 

Kinderen kunnen zich opgeven via het inschrijfformulier op www.kfahaaglanden.dierenbescherming.nl of via: kfa@haaglanden.dierenbescherming.nl.

Op de website staan ook de voorwaarden voor deelname vermeld.

Over Wim F. Abbenhuis

Wim is bestuursvoorzitter van de Stichting Wijkberaad Vruchtenbuurt. Hij overziet als voorzitter het geheel van de projecten. Daarnaast is hij accounthouder voor de digitale muurkrant en hoofdredacteur van VruchtenMail en VruchtenPers.