Help mantelzorgers ontzorgen

In Den Haag wonen circa 80.000 mantelzorgers; mensen die langdurig zorgen voor een zieke
naaste. Vaak 24 uur per dag, 7 dagen per week. Om deze zorg vol te kunnen houden, is het belangrijk dat mantelzorgers af en toe evijaf kunnen en vrnemen van hun zorgtaak. Zebra Welzijn, VÓÓR Welzijn en Stichting MOOI voeren daarom samen een campagne om nieuwe zorgvrijwilligers te werven.

Zorgvrijwilligers bieden respijtzorg. Zij nemen tijdelijk de taak van een mantelzorger over, zodat die een moment voor zichzelf heeft. Tijd om even boodschappen te doen, naar de kapper te gaan of te ontspannen. Lang niet alle mantelzorgers krijgen hun welverdiende adempauze, omdat er niet genoeg zorgvrijwilligers zijn. Hierdoor neemt de kans toe dat de mantelzorger overbelast raakt en niet, of niet goed, voor zijn naaste kan zorgen. Voor zowel mantelzorger als zorgvrager is dat een onwenselijke situatie.

Welzijn, VÓÓR Welzijn en Stichting MOOI voeren in oktober en november samen de campagne ‘Wat goed dat JIJ er bent!’ en komen graag met jou in contact. De komende twee maanden zie je steeds meer uitingen van deze campagne in de stad en op internet. In november worden nieuwe zorgvrijwilligers bovendien uitgenodigd voor een feestelijke avond.

Help ons ontzorgen!
Iedereen kan zich inschrijven als zorgvrijwilliger, want je hebt geen ervaring nodig. Wil je meer weten over wat we van zorgvrijwilligers verwachten? Of wil je je direct inschrijven als zorgvrijwilliger?

Kijk op www.respijtzorgdenhaag.nl, stuur een mail naar post@respijtzorg.info of bel met 06-49187494.

Over Cynthia Tjhie