Segbroek Social Labs

j1

Afgelopen dagen was het grootschalige opgezet project “Segbroek Social Lab”, georganiseerd in het kader van de landelijke NLdoet dagen. Op 20 en 21 maart vonden per dag wel 12 verschillende activiteiten plaats waarbij elke dag 180 leerlingen met 180 ouderen een activiteit in de wijk deden. Daarnaast gingen ouderen op beide dagen mee met de stadstour.

Jongeren en ouderen verbinden. Jongeren vanuit eigen initiatief iets voor de buurt laten betekenen. Jong en oud samen een fantastische dag laten hebben. Daar ging het om tijdens Segbroek Social Lab.

Op 20 en 21 maart vonden verschillende activiteiten plaats. Zo volgden jongeren en ouderen samen een Aquarobics les of gingen aquajoggen en picknicken met elkaar. Jong en oud kookten met elkaar hun favoriete gerecht of speelden samen hun favoriete spellen. Jongeren en ouderen ontdekten elkaars talenten tijdens de talentenruil en leerden hierdoor van elkaar. Tijdens Expeditie Robinson deden de leerlingen met wijkbewoners met een verstandelijk beperking een speurtocht. Ook beschilderden leerlingen van het Segbroek College stoeptegels in de Vruchtenbuurt om de wijk op te fleuren en werd er een enquête gehouden om eventueel overlast van jongeren binnen de wijken te peilen. Voor dit project werken VÓÓR Welzijn, PEP en het Segbroek College samen met verschillende partijen waaronder Middin, Florence, zwembad De Boetzelaer en Wijkberaad Vruchtenbuurt.

 j8 j2 j3 j4 j5 j6 j7

 

Over de schrijver

Wim is bestuursvoorzitter van de Stichting Wijkberaad Vruchtenbuurt. Hij overziet als voorzitter het geheel van de projecten. Daarnaast is hij accounthouder voor de digitale muurkrant en hoofdredacteur van VruchtenMail en VruchtenPers.